Årsberetning 2019

Sangkoret Ambolten

Styrets beretning for 11.driftsår 2019.

Årsmøtet 2019:

Årsmøtet ble holdt 30. januar 2019 i Skjønhaug Barneskoles aula (Trøgstad kulturscene). Det var 20 medlemmer med stemmerett til stede. Årsmøtet ble ledet av korets leder, Kåre Rosendal. Torun Haakaas Jaavall førte protokollen.

Styret: Konstituerte seg i det første styremøtet etter årsmøtet og har bestått av leder Børre Børresen, nestleder Berit Movik Lo, kasserer Joar Lund Jacobsen, styremedlem Yvonne Arneberg Strøm og Brit Gjermshus sekretær, varamedlemmene Reidun Skaug Støwer og Geir Bjørkli. Geir og Yvonne byttet verv i styret høsten 2019. Det er avholdt 9 formelle styremøter i tillegg til flere uformelle drøftinger. 51 saker er behandlet.

Festkomite:  Joar Lund Jacobsen, Helle Moen, Reidun Skaug Støwer. Bjørn Bjørnstad har vikariert noe for Joar.

Note- og programkomite:  Berit Movik Lo, Børre Børresen, Heidi Eikaas og Toril Skaug Gaasland.

Revisorer: Kåre Rosendal og Einar Lislerud. Vidar Sørby har ført regnskapet.

Valgkomite: Erik Lo, Inger Lise Fjeldstad, Gunnar Wøien.

Hjemmeside: Berit Movik Lo

Materialforvaltere:  Berit Movik Lo og Lena Bjørkli.

Brønnøysundregisteret: Koret er registrert i Frivillighetsregisteret med org nr 993 948 306 og med navnet Sangkoret Ambolten. Koret deltar i « Grasrotandelsordningen».

Norges Korforbund og Norges Korforbund Østfold: Koret ble innmeldt i Norges Korforbund den 2. mars 2009 og har fått tildelt kor-Id : 100873. Bjørn Bjørnstad og Brit Kari Gjermshus deltok på årsmøtet. Brit deltok også på møtet i Korforbundet sentralt den 26. oktober.

Trøgstad musikkråd:  Joar Lund Jacobsen har vært korets representant her.

Medlemmer:

Ved starten av året var vi 31 medlemmer. 4 har sluttet og to nye har kommet til. Pr 31. desember 2019 var det registrert 29 aktive medlemmer inklusiv dirigenten.  

 Dirigent Toril Skaug Gaasland, korets dirigent fra 1. august 2017. Arbeidsavtale fra      22.07.2017.

Korøvelser: Det er gjennomført22 øvelser i vårsemesteret og 19 øvelser i høstsemesteret. I tillegg er det gjennomført enkelte stemmeøvelser. Frammøteprosenten er 84,16%.

Lokale for øvelser: Trøgstad kulturscene.

Økonomiske bidrag og sponsorer lokalt: Stiftelsen TrøgstadBrannkasse 5000kr. Trøgstad sparebank 5000kr, kulturetaten Trøgstad kommune 5000kr + 8000kr.

Økonomi:  Regnskapet viser en egenkapital på kr. 59.029,- og et overskudd på kr 1.448,-.

Aktiviteter

18. januar Nyttårskonsert. med Jørn Grepperud som sang alene og en sang sammen med oss (Hey Jude). Ellen Løchen Børresen var konferansier og utførte jobben på en glimrende måte. Vi hadde konserten i aulaen på den nye skolen og ble svært godt fornøyde med arrangementet. Både korister og publikum koste seg. Vi sang sanger fra 1960-70 tallet. Moon River, Both sides now, Der Bjørkarna susa, I’m gonna knock on your door med Børre Børresen som solist, When I’m sixtyfour, Å en sånn karl ( bare damer), California dreamin’. I tillegg hadde vi noen allsanger som folk satte stor pris på. ( Ola var fra Sandefjord, Sussebass, Å Marie jeg vil hjem til deg, Stakkars store sterke karer, Det var du som sa nei,

2. februar Ljomfestivalen. Stilte i svarte klær med røde sløyfer og skjerf. Sang California dreamin, Moon River og Both sides now.

4. mars Folkvang. Der sang vi sangene våre fra nyttårskonserten og tok med en del av allsangene i tillegg. Vi ble servert kaffe med deilige fastelavensboller fyllt med forskjellig godt. I tillegg fikk vi vafler med krem og syltetøy. Bra gjennomført arrangement. Øvde en times tid etterpå.

27. mars Vi sang på Trøgstadheimen følgende sanger: Im’ gonna knock on your door, Har du fyr, California dreamin, When I’m sixty four, Junikveld, Moon River, Both sides now, Jørgen hattemaker + allsangene Å Marie jeg vil hjem til deg, Det var du som sa nei, Stakkars store sterke karer, Sussebass.

7. april Vårkonsert. Vi stilte opp i svarte bukser/skjørt og hadde fargerike topper. Sang Har du fyr, I’m gonna knock on your door, California dreaming.

1.mai i Trøgstad kirke. Vi stilte i svarte bukser/skjørt og hadde fargerike topper. Sang Har du fyr, Jørgen hattemaker, Å leva det er å elska.

24.-27 mai. Yorktur. Dirigent Vidar Hansen steppet inn i stedet for Toril Skaug Gaasland som ble forhindret. Han geleidet oss gjennom en konkurranse med 4 andre kor.  Vi kom på en delt 2. plass. Vi sang «Jentelokken og Side by side» under konkurransen. Fikk tilbakemelding om at vi hadde god klang og presisjon, og at vi har en positiv smittende væremåte som gjorde at dommerne hadde lyst til å synge med oss i koret.

Utekonsert på St Helens Square . Vi sang «Brudemarsj fra Trøgstad, I denna ljuva sommartid, Can’t help falling in love, Jentelokken,  Mitt hjerte er ditt og  An Irish Blessing» . Deltok i kirkekonsert i «The Central Methodist Curch» der vi sang «Herre Jesus gi meg nåde» og avsluttet med «Ja vi elsker».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

11 juni 2019 Paviljongen i kulturuka:Vi sang sangene Jentelokken, I denna ljuva sommartid, California dreamin’, Both sides now, Mitt hjerte er ditt, Can’t help falling in love, Brudemasj fra Trøgstad. Til avslutning sang vi sammen med Tosebygda: Junikveld og en allsang.

12. juni. Sommeravslutning «På hjørnet». Kyllinggryte til mat.

7.-8. september hadde vi seminar på Folkvang med Margrete Ek. Vi lærte en del viktige oppvarmingsteknikker og hvordan vi kan bruke kroppen vår som et instrument og få bedre klang. Eks svømmetak og rette opp kroppen ved å holde hverandre på skuldrene ,- og viktigheten av å stå avslappet i stedet for å spenne musklene. Jobbet med Anne Grete Preus sin « Himlen faller ned, Norsk på norsk portpourri, Both Sides now, California dreaming . Kjøpte kyllingsuppe og focacciabrød av Vigdis Ekeberg. Store porsjoner som holdt begge dagene,- bare kjøpte til litt loff. Kaffe og frukt til småpausene. Meget vellykket arrangement.

14.september. Vi deltok på høstsalget i Kirkestua i Båstad. Gledet mange med « Når himlen faller ned» av Anne Grete Preus , Mitt hjerte er ditt, Both sides now og California dreaming.

22. september. Presteinnsettelse i Trøgstad menighet. Sang «Mitt hjerte er ditt, Har du fyr og I himmelen.»

26. oktober: Heldagsøvelse i Kirkestallen. Avsluttet med en turne’ til Bunnpris Båstad, Rema 1000 på Skjønhaug og OBS! Slitu. Det ble sunget 3 sanger.

27. oktober var vi dessverre nødt til å avlyse da det var svært mange sangere som ikke kunne møte opp under gudstjenesten i Båstad kirke.

6. desember ordnet vi «Førjulskveld» med Ambolten i Kirkestallen. Det var gratis inngang, servering av smørbrød, kaker og kaffe. Vi dekket til ca 70 stk og ordnet med felles- sanger som ble vist på lerretet av Vidar Sørbye, - Bjørg og Anne B leste hver sin julefortelling. Bjørg leste om den lille grenda som glemte at det var jul av Alf Prøysen og Anne leste «Julekveld» av Hans Børli. Koret sang sangene Nord-norsk julesalme, Himmel på jord, Blå salme, Himmelen i min favn og O helga natt. Ellers sang kulturskoleelevene Jon Ravn Langholen og Linnea Fosser 2 sanger hver. Vi solgte lodd og fikk inn ca 8000kr til koret. En vellykket kveld der folk koste seg.

15. desember sang vi jula inn i Båstad kirke. Vi brukte sangene: Himmel på jord, Nord-norsk julesalme, Himmelen i min favn og O helga natt.             

 Generelt: Koret kan se tilbake på et meget aktivt år. Koret er et «Ja-kor» og preges av positivitet og ståpå -vilje. Dugnadsinnsatsen er stor. Vi sender en stor takk til dirigent Toril som står på,- lager og sender lydfiler som gjør det lettere for oss å lære sangene. Hun inspirerer oss og kommer alltids med noen morsomme kommentarer som gjør det både artig og hyggelig på korøvelsene. Styret vil også takke Kjersti Karlsrud og Leif Lågeide som hjelper oss med musikken på arrangement som for eksempel nyttårskonserten.

Styret ved Børre Børresen, Berit Movik Lo, Geir Bjørkli, Joar Lund Jacobsen, Yvonne Arneberg Strøm, Reidun Skaug Støwer og Brit Gjermshus

 Trøgstad 23. januar 2020.

Brit Kari Gjermshus, sekretær

Styrets beretning for 5. driftsår 2013

Årsmøtet 2013:

Årsmøtet ble avholdt i Kirkestallen, Skjønhaug den 29. januar 2013.

29 personer med stemmerett og 2 personer uten stemmerett deltok på årsmøtet.

Årsmøtet ble ledet av korets leder Erik Lo

 

Etter valget i årsmøtet, har kormedlemmer hatt følgende tillitsverv :

Styret: 

Leder Erik Lo, styremedlemmer Bjørg Skjenneberg, Inger-Lise Fjeldstad,  Gro Borger og Kåre Rosendal. 

Varamedlemmer Grethe Lindahl og Synnøve Wollan.

Festkomite:

Solveig Huser Omvik, Gro Anette Borger, Heidi Eikaas, Johnny Omvik og Bjørn Bjørnstad

Note- og programkomite:

Pål Hansen,  Hilde Dahl, Grethe Lindahl, Unni Andersen og  Erik Lo, styrets representant.

Revisorer:

Inger-Anne Baastad, Einar Lislerud

Valgkomite:

 Grethe Lindahl, Bjørn Bjørnstad og Berit Movik Lo.

 

Styret:

Styret konstituerte seg i det første styremøte etter årsmøtet, med følgende resultat:

Bjørg Skjenneberg  nestleder,  Gro Borger sekretær,  Inger-Lise Fjeldstad kasserer og Kåre Rosendal styremedlem.

Styret har avholdt 7 formelle styremøter gjennom driftsåret, i tillegg til flere uformelle drøftinger i f.b.m. sangøvelsene, og det er behandlet i alt 42 saker. Det er også avholdt diverse møter  med Sangerstevnekomiteen i første halvdel av 2013.

Vidar Sørby er rådgiver og hjelpeperson i forhold til regnskap og sekretærfunksjoner. Han har møtt på styremøtene, men uten stemmerett. 

Brønnøysundregistrene: 

Koret er registrert i Frivillighetsregisteret med org.nr.: 993 948 306 og ed  navn Sangkoret AMBOLTEN. Koret deltar i ”Grasrotandelordningen”.

Norges Korforbund og Norges Korforbund Indre Østfold:

Koret ble innmeldt i Norges Korforbund den 2. mars 2009 og har fått tildelt kor-Id.: 1986.

Nestleder Bjørg Skjenneberg og Kasserer Inger-Lise Fjeldstad   representerte koret ved NKIØ’s årsmøte den 02.02.2013 på Folkenborg Museum, Eidsberg.

Trøgstad Musikkråd:

Koret er medlem i musikkrådet.

Kåre Rosendal representerte koret i musikkrådets årsmøte 11.03.  

Medlemmer:

Ved starten på driftsåret var det i alt 34 medlemmer.

Pr. 31. des. 2013 er det reg. 35 aktive medl. inklusiv dirigenten. 

Dirigent:

Bjørn Kristian Tønneberg er ansatt som korets dirigent, hvilket han har vært siden koret startet. 

Arbeidsavtale foreligger, undertegnet den 3. mars 2009.

Lokaler for øvelser:

Gjennom hele året har vi hatt våre øvelser i Kirkestallen. 

Lokalene leier vi av Trøgstad og Båstad menighetsråd og det foreligger leieavtale undertegnet den 27.11.2009.

Korøvelser:

I løpet av driftsåret er det gjennomført i alt 40 øvelseskvelder, 23 i første halvår og 17 i andre halvår.

I tillegg er det gjennomført noen stemmeøvelser av 1 – 1,5 times varighet.

Frammøteprosenten har vært ca. 78 % i gjennomsnitt i første halvår og 80%  i andre halvår.

 

Egne arrangementer:

11. jan. Nyttårskonsert m/kroaften i Trøgstadhallen,

Det var rundt 180 betalende tilhørere. Billetter ble forhåndssolgt på Jul i bygda og hos Fiona og Hårek. Alle billettene ble solgt ut.

Følgende musikere og sangere ble innleid:

Husorkester v/Kjersti Karlsrud piano, Leif Lågeide bass, Vegard Rognerud trommer og Trygve Skaug gitar.

Solist for koret og egne sanger Camilla Wiig Revholt og Trygve Skaug.  

Konferansier: Børre Børresen. Lyd: Mads Raknerud og Christopher Brokhaug Romnæs.

Koret sang i alt 11 sanger:

Hjerte løft din gledes vinger, Nocturne, Gabriellas song, Fånga mig vind, Mitt land, Edelweiss, The sound of music, Climb evry Mountain, Side by side, The wild Rover, Anthem 

I pausa etter konserten, ble det åpnet bar m/kaffe, kringle, øl, vin, ost/kjekstallerkner og snacks.

På kroaftenen underholdt husbandet, Camilla W. Revholt, Trygve Skaug og publikum var med på allsanger.

Et svært vellykket arrangement som begynner å bli en tradisjon.

 

23. april  Sangkveld i Kirkestallen. 

Rundt 50 stk møtte fram til en hyggelig sangkveld med korsang, loddsalg og allsang. Gratis kaffe og kringle.

 

26. og 27. okt. Sangseminar i Kirkestallen. 

Internt seminar for Ambolten med god oppslutning. Tore Mortensen, lærer ved Toneheim folkehøgskole, var innleid instruktør. Han var topp engasjert hele tiden og ga oss en virkelig fin og lærerik sanghelg. Hovedfokus var på sanger vi skal synge på vår Nyttårskonsert den 10. jan. 2014. Grethe Sørby gjorde en flott jobb med å tilbrede og servere oss nydelig mat.

Deltakelse i andres arrangementer:

9. feb.  Ljomfestivalen i Rakkestad.

Arrangert av Mannskoret Ljom. Vi var med og sang 3 sanger. Flere fra koret deltok på middagen

17. mars: Vårkonsert i Trøgstadhallen. 

Vi framførte 3 sanger: Edelweiss, Mitt land og Vårsøg.

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

 

4. mars og 9. sept. Trivselstreff på Folkvang. 

Vi underholdt med flere sanger, allsanger og avsluttet med sangøvelse etter at Trivselstreffet var avsluttet.

10. april Trøgstadheimen

Vi var med og sang på hyggekveld som Lions var ansvarlig for.

4. mai Musikkens dag i Mysen  Sang i paviljongen.

8. juni Sangerstevne i Trøgstadhallen

Norges Korforbund, Indre Østfold’s 96. sangerstevne. NKIØ sitt 100 årsjubileum ble og feiret under sangerstevnet. Sangkoret Ambolten var lokal arrangør. Bjørn Bjørnstad var leder av hovedkomiteen for Sangerstevne. Alle kormedlemmene ble fordelt på 5 komiteer med hvert sitt ansvarsområde. 

Stevnet blåste liv i en gammel tradisjon med sangertog til torget hvor rundt 300 sangere sto i banktrappa og sang. Videre utover dagen ble det arrangert 2 konserter m/etterfølgende festmiddag.

Sangkoret Ambolten var med og sang under åpningen sammen med Camilla Wiig Revholt. Vi sang 3 sanger under den første konsertavdelingen. 13 kor deltok. 

For å sitere Smaalenene avis 10/6-13: Stilfult og verdig sangerstevne. Sangkoret Ambolten gjennomførte arrangementet med glans.”  Alle kormedlemmene gjorde en fantastisk innsats og la ned mange dugnadstimer i arrangementet. Stor takk til Bjørn for god og stødig ledelse. 

11. juni   ”Kulturuke i Trøgstad”.

Konsert i musikkpaviljongen ved Trøgstadheimen.

12. okt. Høstsalg i Kirkestallen.

Vi var med og sang før og etter andakten.

22. okt  Allsangkonsert  i Trøgstadhallen med Båstad hornmusikkorps.

Vi sang alle sangene i en avdeling etter pausa. Båstad hornmusikkorps spilte først og fikk folk med på allsanger. Loddsalg og kaffeservering. Inntektene gikk til hornmsuikkorpset.

14. desember Jul i bygda.

Vi hadde stand på torget hvor vi solgte billetter til nyttårskonserten og serverte gløgg.

  15. des. Vi synger julen inn i Båstad kirke.

Vi framførte 4 sanger, «Det kimer nå til julefest», «Hjerte, løft din gledes vinger», «Himlen i min famn», «Julsong – (O Helga natt)».

Kjersti Karlsrud , piano.

21. des. Vi synger julen inn i Trøgstad kirke. 

Vi framførte 3 sanger, , «Det kimer nå til julefest», «Hjerte, løft din gledes vinger», «Himlen i min famn».  Kjersti Karlsrud , piano.

Koret har sunget i 2 begravelser. 1 i våres og 1 i høst.

Sangermedaljer og utmerkelser:

På NKIØ’s sangerstevne i Trøgstad  fikk følgende medlemmer tildelt Norges korforbund Indre Østfolds sangermedalje og utmerkelse.:

•Aud Rud  -  20 års medalje

•Guttorm Ringstad – ble æresmedlem i NKIØ og fikk en velfortjent medalje og diplom for sin lange og trofaste innsats som kordirigent og sanger gjennom mange år. Vi gratulerer Guttorm Ringstad med æresbevisningen.

Sosiale interne arrangementer:

20. august Oppstart på høstsesongen hjemme hos Bjørn Kristian i Høland.

Hyggelig sammenkomst hvor vi fikk servert nydelig spekemat med diverse tilbehør. En koselig kveld med Quiz konkurranse og allsanger. En hyggelig kveld hjemme hos familien Tønneberg, tusen takk skal dere ha.

3. desember Julebord på Bakkergården m/Juletallerken

En hyggelig kveld hvor 31 stk. deltok. ASKEPOTT ble vist denne gangen og, men med nye skuespillere.

 

 

Økonomiske bidrag og sponsorer lokalt:

•Trøgstad Sparebank, bidrag på kr. 3.000,- 

•Kulturmidler fra Tr. Kommune med kr. 5.625,-.

•Vi er også sponset med gratis annonser m.v. av div. lokale bedrifter. 

Økonomi: Revidert regnskap for året viser:

Overskudd:  kr. 22.295,-

Egenkapital pr. 31.12.2013:  kr.68915 

Generelt:

Koret har fått tilvekst på 1 ny mannsstemme i bassen. Gjennomsnittsalderen på mannsstemmene er relativt høy og det er behov for rekruttering. Noen har også i løpet av året sluttet eller tatt pause. Det må jobbes videre med rekrutteringen. 

Vi er heldige som har en så dyktig dirigent, som får oss til å yte maks når det gjelder.  Det har vært et aktivt år med stor innsats fra alle medlemmer i koret. Vi i styret opplever en åpen og positiv innstilling fra dere alle.  Tusen takk for innsatsen i 2013. Nye utfordringer står for dør i 2014.

Styret takker Kjersti Karslrud, som gjør en flott innsats med å akkompagnere  oss på piano. 

Styret 

v/ Erik Lo,  Bjørg Skjenneberg, Inger-Lise Fjeldstad, Gro Borger og Kåre Rosendal

Trøgstad, 28. januar 2013

 

 

********************************************

Styrets beretning for 4. driftsår 2012

Årsmøtet 2012:

Årsmøtet ble avholdt i Kirkestallen, Skjønhaug den 31. januar 2012.

25 personer med stemmerett og 1 personer uten stemmerett deltok årsmøtet.

Årsmøtet ble ledet av korets leder Bjørn Bjørnstad.

Etter valget i årsmøtet, har kormedlemmer hatt følgende tillitsverv :

Styret:

Leder Erik Lo, styremedlemmer Bjørg Skjenneberg, Inger-Lise Fjeldstad, Solveig Huser Omvik og Vidar Sørby.

Varamedlemmer Grethe Lindahl og Torill Nedreberg.

Festkomite:

Solveig Huser Omvik, Heidi Eikaas, Grethe Lindahl, Gro Anette Borger, Johnny Omvik

Note- og programkomite:

Pål Hansen, Sissel Arnesen, Hilde Dahl, Grethe Lindahl, Erik Lo, styrets representant.

Revisorer:

Inger-Anne Baastad, Einar Lislerud

Valgkomite:

Gunnar Wøien, Grethe Lindahl, Bjørn Bjørnstad.

Styret:

Styret konstituerte seg i det første styremøte etter årsmøtet, med følgende resultat:

Bjørg Skjenneberg  nestleder, Vidar Sørbysekretær, Inger-Lise Fjeldstad kasserer og Solveig Huser Omvik styremedlem.

Styret har avholdt 10 formelle styremøter gjennom driftsåret, i tillegg til flere uformelle drøftinger i f.b.m. sangøvelsene, og det er behandlet i alt 41 saker .                      

Brønnøysundregistrene:

Koret er registrert i Frivillighetsregisteret med org.nr.: 993 948 306 og med navn Sangkoret AMBOLTEN. Koret deltar i ”Grasrotandelordningen”.

Norges Korforbund og Norges Korforbund Indre Østfold:

Koret ble innmeldt i Norges Korforbund den 2. mars 2009 og har fått tildelt kor-Id.: 1986.

Kasserer Inger-Lise Fjeldstad og dirigent Bjørn Kr. Tønneberg representerte koret ved NKIØ’s årsmøte den 28.01.2012.

Erik Lo, Inger-Lise Fjeldstad og Bjørn Kristian Tønneberg har representert på dirigent- og ledermøte, i regi av NKIØ.

Trøgstad Musikkråd:

Koret er medlem i musikkrådet.

Erik Lo og Solveig H. Omvik representerte koret i musikkrådets årsmøte den 05.03.2012.  

Solveig H. Omvik ble innvalgt i styret for rådet.

Medlemmer:

Ved starten på driftsåret var det i alt 34 medlemmer.

Pr. 31. des. 2012 er det reg. 35 aktive medl. inklusiv dirigenten. I tillegg er det 2 inaktive medlemmer.

Dirigent:

Bjørn Kristian Tønneberg er ansatt som korets dirigent, hvilket han har vært siden koret startet. Arbeidsavtale foreligger, undertegnet den 3. mars 2009.

Lokaler for øvelser:

Gjennom hele året har vi hatt våre øvelser i Kirkestallen.

Lokalene leier vi av Trøgstad og Båstad menighetsråd og det foreligger leieavtale undertegnet den 27.11.2009.

Korøvelser:

I løpet av driftsåret er det gjennomført i alt 40 øvelseskvelder, 23 i første halvår og 17 i andre halvår. I tillegg er det gjennomført noen stemmeøvelser av 1 – 1,5 times varighet.

Frammøteprosenten har vært ca. 78 % i gjennomsnitt i første halvår og 80%  i andre halvår.

Egne arrangementer:

13.jan.2012

Nyttårskonsert m/kroaften i Trøgstadhallen , med 217 betalende tilhørere.

Følgende musikere og sangere ble innleid:

Husorkester v/Kjersti Karlsrud piano, Leif Lågeide bass, Jørgen Rognerud trommer og Ingvald Minge gitar.

Solist for koret og egne sanger Camilla Wiig Revholt  

Underholdning v/Thorkild Thorkildsen og Eivind Martinussen

Koret sang i alt 11 sanger:

Nordnorsk Julsalme, White Christmas, Anthem, Danse mot vår, Så skimrande var aldrig havet, The Music of the Night, Irish Blessing, Gabriellas song, Blackbird, Side by Side, Goodnight well it’s time to go.

I pause etter konserten, ble det åpnet bar m/kaffe, kringle, øl, vin, ost/kjeks og snacks.

Et svært vellykket arrangement som bør gjentas.

3. – 4. nov. 2012

Sangseminar i Kirkestallen med 32 deltakere.

Tore Mortensen, lærer ved Toneheim folkehøgskole, var innleid instruktør. Han gjorde en utmerket jobb, var topp engasjert hele tiden og ga oss en virkelig fin og lærerik sanghelg.

Hovedfokus var på sanger vi skal synge på vår Nyttårskonsert den 11. jan. 2013.

Deltakelse i andres arrangementer:

25. mars 2012.

Vårkonsert i Trøgstadhallen.

Vi framførte 3 sanger: Gabriellas song, Side by side og Anthem

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

26. mars og 1. oktober 2012.

Trivselstreff på Folkvang.

Vi underholdt med flere sanger, allsanger og avsluttet med sangøvelse etter at Trivselstreffet var avsluttet.

21. april 2012.

Kirkekonsert i S.Høland kirke, i anledning Søndre Høland bl. Kor’s 65-års feiring.

Etterfølgende jubilemsmiddag i SHIULs klubbhus, hvor dessverre kun noen få 

hadde  anledning til å delta.

Vi framførte 4 sanger på konserten:

Sola e komma, Vårsøg, Velsignelse og Herre Jesus gi meg nåde.

19. mai 2012.

Sangerstevne i Eidsberg.

Norges Korforbund, Indre Østfold’s 95. sangerstevne.

Vi framførte 3 sanger, “Ein fin liten blome”,”Sola e komma” og “Du ska itte trø i graset”.

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

Korkritiker Vigdis Djupang ga oss følgende tilbakemelding:

Dette er et kor med store vekstmuligheter!  Og en dirigent som vil noe med koret. Programmet kledde koret godt.  «Du ska itte trø…» - her kan dirigenten jobbe med dameklangen! Vokalene kan klinge  bedre. Bedre punkteringer vil kanskje hjelpe på klangen også.  «Ein fin liten blome» ble formet fint musikalsk. Fin legatosang.  Jobb videre slik dere gjør – og lykke til videre med sangen.

12. juni 2012. 

Kulturaksen -  ”Sommeruke i Trøgstad”.

Konsert i musikkpaviljongen ved Trøgstadheimen. Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano

 17. juni 2012.

Kulturaksen – arrangement på Trøgstad bygdemuseum.

Her sang vi ute på Raknerudtunet. Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano

13. oktober 2012

Høstsalg på Kirkestallen.

Vi var med på høstsalget til Kirkestallen og underholdt med noen sanger.

 1. november 2012.

 Allsang på Havnås.

Vi inviterte oss selv til å bli med på et kveldsarrangement på Havnås, sammen med Havnås skolekorps. Vi ble tatt vel imot og det ble en svært hyggelig og vellykket kveld, i en stappfull gymnastikksal.

Havnås skolekorps spilte, vi sang 8 sanger og var forsangere for allsanger.

Richard Morgen akkompagnerte på piano.

20. november 2012.

Eldrefest i Trøgstadhallen v/Lions Club Trøgstad.

Her opptrådte vi en tirsdags kveld og gjennomførte sangøvelse etterpå. Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

 8. desember 2012

Jul i Bygda på Skjønhaug torg

Vi deltok med å selge billetter til Nyttårskonserten 2013.

16. des. 2012.

Vi synger julen inn i Båstad kirke.

Vi framførte 4 sanger, «Det kimer nå til julefest», «Hjerte, løft din gledes vinger», «Det hev ei rose sprunge», «Julsong – (O Helga natt)». Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

21. des. 2012.

Vi synger julen inn i Trøgstad kirke.

Vi framførte 3 sanger, , «Det kimer nå til julefest», «Nordnorsk Julsalme», «Julsong – (O Helga natt)». Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

Sangermedaljer og utmerkelser:

På NKIØ’s sangerstevne i Eidsberg, 19. mai 2012, fikk følgende medlemmer tildelt Norges korforbund Indre Østfolds sangermedaljer:

  • Grethe Lindahl  -                    20 års medalje
  • Oda-Marie Lægreid –              10 års medalje
  • Solveig Huser Omvik –             10 års medalje
  • Gunnar Wøien –                     10 års medalje

Sosiale interne arrangementer:

5. juni 2012.

Sommeravslutning på Søndre Høland bygdemuseum.

Hyggelig sammenkomst hvor vi fikk servert rømmegrøt og spekemat i koselige omgivelser. Vi hadde utlodning, vi sang og praten gikk livlig. En fin slutt på første halvår.  

 4. desember 2012

 Julebord på Bakkergården m/Juletallerken

 En hyggelig kveld satt i scene av festkomiteen og hvor hele 34 deltok.

 Berit Lo var regissør for en liten sketsj. En tilrettelagt versjon av ASKEPOTT, hvor følgende skuespillere deltok: Bjørn Kristian Tønneberg, Gro Borger, Reidun Skaug Støver, Solveig Omvik og Kåre Rosendal. Et enkelt og morsomt innslag som fikk stor applaus.

 Økonomiske bidrag og sponsorer lokalt:

  • Stiftelsen Trøgstad Brannkasse, bidrag på kr. 2.500,-
  • Kulturmidler fra Trøgstad Kommune med kr. 5.625,-.
  • Vi er også sponset med gratis annonser m.v. av div. lokale bedrifter.

Økonomi:

Revidert regnskap for året viser:

Underskudd                            kr.  12.402,-

Egenkapital pr. 31.12.2012:    kr.  46.620,-

Generelt:

I løpet av driftsåret har koret hatt en liten tilvekst av nye sangere, noen har sluttet og andre har kommet til.

Gjennomsnittsalderen på mannsstemmene er relativt høy og det er behov for rekruttering. For øvrig er det åpent for flere som ønsker å bli sangere i koret vårt.

Flere positive tilbakemeldinger fra tilhørere på våre opptredener gir oss fin inspirasjon til videre satsing på utvikling og kvalitets-heving av koret. Godt sosialt miljø og god trivsel oppfattes av styret som et fundament for å oppnå god kvalitet i et kor som vårt, hvilket vår dyktige dirigent bidrar særdeles positivt til.

Styret mener koret har en fin utvikling, blir godt mottatt av bygdefolket og har gode framtidsutsikter.

Styret

v/ Erik Lo,  Bjørg Skjenneberg, Inger-Lise Fjeldstad, Solveig Huser Omvik og Vidar Sørby

Trøgstad, 29. januar 2013

  ********************************************

Styrets beretning for 3. driftsår 2011

Årsmøtet 2011:

          Årsmøtet ble avholdt i Kirkestallen, Skjønhaug den 8.februar.2011.

26 personer med stemmerett og 2 personer uten stemmerett deltok årsmøtet.

Årsmøtet ble ledet av korets leder Bjørn Bjørnstad.

Etter valget i årsmøtet, har kormedlemmer hatt følgende tillitsverv :

Styret:

Leder Bjørn Bjørnstad, styremedlemmer Erik Lo, Inger-Lise Fjeldstad, Solveig Huser Omvik og Vidar Sørby.

Varamedlemmer Grethe Lindahl og Torill Nedreberg.

Festkomite:

Solveig Huser Omvik, Heidi Eikaas, Grethe Lindahl, Gro Anette Borger, Arne Westerfjell

Note- og programkomite:

Pål Hansen, Einar Lislerud, Sissel Arnesen, Hilde Dahl, Erik Lo, styrets representant.

Revisorer:

Inger-Anne Baastad, Einar Lislerud

Valgkomite:

Liss Hansen, Grethe Lindahl, Pål Hansen, leder.

Styret:

Styret konstituerte seg i det første styremøte etter årsmøtet, med følgende resultat:

Erik Lo  nestleder, Vidar Sørbysekretær, Inger-Lise Fjeldstad kasserer og Solveig Huser Omvik styremedlem.

Styret har avholdt 7 formelle styremøter gjennom driftsåret, i tillegg til flere uformelle drøftinger i f.b.m. sangøvelsene, og det er behandlet i alt 44 saker .

Brønnøysundregistrene:

             Koret er registrert i Frivillighetsregisteret med org.nr.: 993 948 306 og med

            navn Sangkoret AMBOLTEN.

            Koret deltar i ”Grasrotandelordningen”.

Norges Korforbund og Norges Korforbund Indre Østfold:

Koret ble innmeldt i Norges Korforbund den 2. mars 2009 og har fått tildelt kor-Id.: 1986 .

Styrets nestleder Erik Lo og sekretær Vidar Sørby har representert koret ved NKIØ’s årsmøte 2011.

Bjørn Bjørnstad, Inger-Lise Fjeldstad og Bjørn Kristian Tønneberg har representert på dirigent- og ledermøte, i regi av NKIØ.

Bjørn Bjørnstad og Inger-Lise Fjeldstad har representert koret i kickoff –møte i Rakkestad, i regi av NKIØ.

Trøgstad Musikkråd:

Koret er medlem i musikkrådet.

Styrets nestleder Erik Lo har dette året vært leder for musikkrådet.

Bjørn Bjørnstad og Inger-Lise Fjeldstad har representert koret i rådets årsmøte.

Vidar Sørby har representert koret ved info-møte ang. tilskuddsordninger.

Medlemmer:

             Ved starten på driftsåret var det i alt 36 medlemmer.

            Pr. 31. des. 2011 er det reg. 34 medl. inklusiv dirigenten .

Dirigent:

Bjørn Kristian Tønneberg  er ansatt som korets dirigent, hvilket han har vært siden koret startet.

Arbeidsavtale foreligger, undertegnet den 3. mars 2009.

Lokaler for øvelser:

Gjennom hele året har vi hatt våre øvelser i Kirkestallen.

Lokalene leier vi av Trøgstad og Båstad menighetsråd og det foreligger leieavtale undertegnet den 27.11.2009.

Korøvelser:

I løpet av driftsåret er det gjennomført i alt 40 øvelseskvelder, 23 i første halvår og 17 i andre halvår.

I tillegg er det gjennomført noen stemmeøvelser av 1 – 1,5 times varighet.

Frammøteprosenten har vært ca. 77 % i gjennomsnitt i første halvår og 72%  i andre halvår.

Egne arrangementer:

13.jan.2011

Nyttårskonsert i Båstad kirke, , med 77 betalende tilhørere.

Følgende musikere og sangere ble innleid:

Kjersti Karlsrud piano, Marie Aadalen fløyte og Fritjof Frøshaug solist.

Alle tre underholdt også med egne framførelser.

Koret sang i alt 12 sanger og i tillegg var det allsang.

19. – 20. sept. 2011

Sangseminar i Trøgstadhallen.

16 sangere fra Søndre Høland Bl. kor deltok sammen med oss.

Fra vårt kor deltok i alt 29 sangere + dirigenten. .

Tore Mortensen, lærer ved Toneheim folkehøgskole, var innleid instruktør. Han gjorde en utmerket jobb, var topp engasjert hele tiden og ga oss en virkelig fin og lærerik sanghelg.

Lørdag kveld var det middag, som 2 sanger- koner lagde og serverte. Etter middag var det sosialt samvær og dans, til musikk fra Svein Pettersen.

Deltakelse i andres arrangementer:

            5. februar 2011

Ljomfestivalen i Rakkestad.

Vi sang 2 sanger sammen med Søndre Høland bl. kor, «Sol stig, sol sig» og «Om eg var ein rik mann». Dirigent for fellessangene var Grazyna Saxegaard og Jon Olav Riiser var solist.

Alene sang vi 1 sang, «The water is wide».

             20. mars 2011.

             Vårkonsert i Trøgstadhallen.

Vi framførte 3 sanger, “Kjærlighetsvise”, “Om eg var ein rik mann” og “An Irish blessing”.

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

4. april og 3. oktober 2011.

Trivselstreff på Folkvang.

Vi underholdt med flere sanger, allsanger og avsluttet med sangøvelse etter at Trivselstreffet var avsluttet.

21. mai 2011.

Sangerstevne i Våler.

            Norges Korforbund, Indre Østfold’s 94. sangerstevne.

Vi framførte 3 sanger, “Velsignelse”,”Herre Jesus gi meg nåde” og “Ikke en spurv til jorden”.

Richard Morgan akkompagnerte på piano.

            Korkritiker Nina T. Karlsen, ga oss følgende tilbakemelding:

Dere startet med en god fremførelse av «Velsignelse» der dere viser frem deres lette og klare klang. Dere formidler godt og jeg hører teksten på alle sangene. På «Herre Jesus gi meg nåde» starter damene overbevisende med en homogen og god klang. Videre har dere fin kontroll på det folkemusikalske aspektet og avslutter med en varm klang. Generelt kan dere jobbe videre med akkordbygging for å bedre intonasjonen, samt det å lytte både innad i koret og til pianoets referansepunkter. Tips til dirigenten: Senk hendene slik at de ikke befinner seg over hodet. På den måten beholder du kontakten med støtten og intensjonene dine vil bli enda klarere. Jeg tror du vil oppleve større presishet i koret om hendene har en lavere plassering.

Formidlingen er det ikke noe å si på, følg dirigentens veiledning og fortsett å musisere som dere gjør veldig fint.

Sangkoret Ambolten gjorde en engasjerende og stilistisk tydelig figur, fortsett å spre korglede!

14.juni 2011.  

Konsert i musikkpaviljongen ved Trøgstadheimen i f.b.m. ”Sommeruke i Trøgstad”.

Det blåste friskt denne kvelden og lyden ble mer eller mindre borte til tross for  at kommunens lydanlegg ble benyttet.

En hyggelig kveld tross alt og publikum klappet.

            27. oktober 2011.

            Allsang på Havnås.

Vi inviterte oss selv til å bli med på et kveldsarrangement på Havnås, sammen med Havnås skolekorps. Vi ble tatt vel imot og det ble en svært hyggelig og vellykket kveld, i en stappfull gymnastikksal.

Havnås skolekorps spilte, vi sang flere sanger og var forsangere for 7 allsanger.

            5. november 2011.

            Skiptvet-festivalen.

Vi framførte 4 sanger, “Fånga meg vind”, “Visa vid vindens engar”, «The water is wide» og “An Irish blessing”.

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

            18. des. 2011.

            Vi synger julen inn i Båstad kirke.

Vi framførte 5 sanger, “Nå tennes tusen julelys”, “Nordnorsk julesalme”, «Julsong», «En stjerne skinner i natt» og “White Christmas».

Kjersti Karlsrud akk ompagnerte på piano.

            21. des. 2011.

            Vi synger julen inn i Trøgstad kirke.

Vi framførte 3 sanger, ”Nå tennes tusen julelys”, ” Nordnorsk julesalme” og “White Christmas”.

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

Sangermedaljer og utmerkelser:

På vårkonserten i Våler, 21. mai 2011, fikk følgende medlemmer tildelt Norges korforbund Indre Østfolds sangermedaljer:

·          Hilde Dahl, 10-års medalje

Sosiale interne arrangementer:

             26.juni 2010.

             Sommeravslutningen ble lagt til Trøgstad Fort.

Her fikk vi en interessant informasjon om fortets historie og en omvisning inne i fjellanlegget.

Festkomiteen stilte så opp med deilig spekemat m/tilbehør og etterfølgende sosialt samvær.

Økonomiske bidrag og sponsorer lokalt:

·          Stiftelsen Trøgstad Brannkasse, bidrag på kr. 2.500,-

·          Kulturmidler fra Tr. Kommune med kr. 6.000,-.

Trøgstad Sparebank og Sørby Elektriske AS har sponset annonser i Smaalenenes Avis.

Økonomi:

             Sum inntekter i året:                kr.   91.895,-

            Sum utgifter i året:                  kr.   80.667,-

            Overskudd:                             kr.   11.228,-

Eiendeler                                kr.   81.927,-

Gjeld                                       kr.   22.905,-

Egenkapital pr. 31.12.2011:    kr.   59.022,-

Generelt:

I løpet av driftsåret har koret ikke hatt reel tilvekst av nye sangere, men noen har sluttet og andre har kommet til.

Gjennomsnittsalderen på mannsstemmene er relativt høy og det er behov for rekruttering. For øvrig er det åpent for flere som ønsker å bli sangere i koret vårt.

Flere positive tilbakemeldinger fra tilhørere på våre opptredener gir oss fin inspirasjon til videre satsing på utvikling og kvalitets-heving av koret. Godt sosialt miljø og god trivsel oppfattes av styret som et fundament for å oppnå god kvalitet i et kor som vårt, hvilket vår dyktige dirigent bidrar særdeles positivt til.

Styret mener koret har en fin utvikling, har blitt godt mottatt av bygdefolket og har gode framtidsutsikter.

Styret

v/ Bjørn Bjørnstad, Erik Lo, Inger-Lise Fjeldstad, Solveig Huser Omvik og Vidar Sørby

Trøgstad, 31. januar 2012

 

  ********************************************

Styrets beretning for 2. driftsår 2010

Årsmøtet 2010:

          Årsmøtet ble avholdt i Trøgstad kirke den 26.januar.2010.

21 personer med stemmerett og 7 personer uten stemmerett deltok årsmøtet.

Årsmøtet ble ledet av korets leder Bjørn Bjørnstad.

Etter valget i årsmøtet, har kormedlemmer hatt følgende tillitsverv :

Styret:

Leder Bjørn Bjørnstad, styremedlemmer Erik Lo, Inger-Lise Fjeldstad, Arne Lundblad, Vidar Sørby. Varamedlemmer Grethe Lindahl og Solveig Huser Omvik.

Festkomite:

Erik Lo, Heidi Eikaas, Grethe Lindahl, Unni Andersen, Gunnar Wøien

Note- og programkomite:

Pål Hansen, Einar Lislerud, Liv Sollie, Svein Pettersen.

Revisorer:

Inger-Anne Baastad, Einar Lislerud

Valgkomite:

Liss Hansen, Grethe Lindahl, Pål Hansen.

Styret:

Styret konstituerte seg i det første styremøte etter årsmøtet, med følgende resultat:

Erik Lo  nestleder, Vidar Sørbysekretær, Inger-Lise Fjeldstad kasserer og Arne Lundblad styremedlem.

Styret har avholdt 5 formelle styremøter gjennom driftsåret, i tillegg til flere uformelle dørftinger i f.b.m. sangøvelsene, og det er behandlet i alt 35 saker .

Brønnøysundregistrene:

             Koret er registrert i Frivillighetsregisteret
               med  org.nr.: 993 948 306 og med

            navn Sangkoret AMBOLTEN.

            Koret deltar i ”Grasrotandelordningen”.

Norges Korforbund og Norges Korforbund Indre Østfold:

Koret ble innmeldt i Norges Korforbund den 2. mars 2009 og har fått tildelt kor-Id.: 1986 .

Styrets leder Bjørn Bjørnstad har representert koret ved NKIØ’s årsmøte.

Bjørn Bjørnstad, Inger-Lise Fjeldstad og Bjørn Kristian Tønneberg har representert på dirigent- og ledermøte

Trøgstad Musikkråd:

Koret er medlem i musikkrådet.

Styrets nestleder Erik Lo har dette året vært leder for musikkrådet.

Bjørn Bjørnstad har representert koret i rådets årsmøte.

Erik har representert koret ved info-møte ang. tilskuddsordninger.

Bjørn Bjørnstad og Vidar Sørby deltok i et møte ang. tanker om å få bygget et egnet sang- og musikklokale for konserter m.v. i bygda.

Medlemmer:

             Ved starten på driftsåret var det i alt 36 medlemmer.

            Pr. 31. des. 2010 er det reg. 36 medl. inklusiv dirigenten .

Dirigent:

Bjørn Kristian Tønneberg  er ansatt som korets dirigent, hvilket han har vært siden koret startet.

Arbeidsavtale foreligger, undertegnet den 3. mars 2009.

Lokaler for øvelser:

Gjennom hele året har vi hatt våre øvelser i Kirkestallen.

Lokalene leier vi av Trøgstad og Båstad menighetsråd og det foreligger leieavtale undertegnet den 27.11.2009.

Korøvelser:

I løpet av driftsåret er det gjennomført i alt 38 øvelseskvelder, 22 i første halvår og 16 i andre halvår.

I tillegg er det gjennomført noen stemmeøvelser av 1 – 1,5 times varighet.

Frammøteprosenten har vært bra, med ca. 79 % i gjennomsnitt for året.

Egne arrangementer:

Mannekengoppvisning i Trøgstadhallen, Samfundsdelen, den 5.okt.2010,    

i samarbeide med butikkene Synnøves Butikk og Skoskapet fra Spydeberg.

I alt 59 betalende gjester fikk en hyggelig kveld, med oppvisning fra mange flotte og flinke mannekenger.

Koret sang noen sanger som underholdning.

Sangseminar på Dalsland hotell, Ed i Sverige, 24. – 26. sept. 2010.

Seminaret ble gjennomført som et samarbeidsprosjekt med Søndre Høland Bl. kor.

Fra vårt kor deltok i alt 27 sangere + dirigenten.

Søndre Høland Bl. kor deltok med omtrent like mange og ordnet med felles busstransport.

Vi startet på Dalsland hotell med felles middag fredag kveld, seminar hele lørdag, med middag og sosialt samvær om kvelden, seminar fram til lunsj søndag og deretter busstur hjem.

Tore Mortensen, lærer ved Toneheim folkehøgskole, var innleid instruktør. Han gjorde en utmerket jobb, var topp engasjert hele tiden og ga oss en virkelig fin og lærerik sanghelg.

Nyttårskonsert i Båstad kirke, 13.jan.2011, med 77 betalende tilhørere.

Følgende musikere og sangere ble innleid:

Kjersti Karlsrud piano, Marie Aadalen fløyte og Fritjof Frøshaug solist.

Alle tre underholdt også med egne framførelser.

Koret sang i alt 12 sanger og i tillegg var det allsang.

Deltakelse i andres arrangementer:

             Kultur- og næringslivsmesse i Trøgstadhallen, 6. febr. 2010.

            Koret sang sammen med Tosebygda sangkor.

             Vårkonsert i Trøgstadhallen, 21.mars 2010.

Vi framførte 3 sanger, “Vi kom til landet som ikke er”, “Visa vid vindens ängar” og “Danse mot vår”.

Berit Østreng akkompagnerte på piano.

Statsborgerseremoni i Askim Kulturhus, den 18.april 2010.

Vi framførte 2 sanger, “Danse mot vår” og “Jeg kom til landet som ikke er”.

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

Sangerstevne i Tomter i Hobøl, 8. mai 2010.

            Norges Korforbund, Indre Østfold’s 93. sangerstevne.

Vi framførte 3 sanger, “Danse mot vår”,”Så skimrande var aldrig havet” og “Anthem”.

Berit Østreng akkompagnerte på piano.

            Vigdis Djupang, stevnets kritiker, ga oss følgende tilbakemelding

             Fint at nye kor oppstår ! I "Danse mot vår" ble det bonus til mannsstemmene.

Jeg kunne ønske meg mer hodeklang og mindre på "halsen”. “Så skimrande var aldri

havet" - en sang som er vanskelig å synge og veldig vanskelig å synge rent - kanskje i

overkant vanskelig for koret.

Honnør til koret for valget av a capellasang. Blir det for vanskelig, går

det fort utover både klang og intonasjon. I "Anthem har helt sikkert koret mer å

gi av kraft og styrke . Et lite tips, særlig til damene : Jobb med bukstøtten!

Stå på ! I et så stort kor finnes det store utviklingsmuligheter.

Lykke til videre.

            Konsert i paviljongen ved Trøgstadheimen i f.b.m. ”Sommeruke i Trøgstad”,

            15.06.2010.

            Båstad kirke 150 års jubileum, 24. okt. 2010.

            Vi framførte 2 sanger, “Herre du ransager meg” og “Herre Jesus gi meg nåde”.

            Trøgstadkonserten i Askim Kulturhus, 30. okt. 2010.

            Vi framførte 2 sanger,  “The Water is wide” og “Kjærlekens tid”.

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

            Trivselstreff på Folkvang, 29. nov. 2010.

Vi framførte flere egne sanger og det ble sunget allsanger.

Vidar Hansen akkompagnerte på piano.

            Jul i Bygda,  på Skjønhaug torg, 11.des. 2010

Koret deltok med informasjonsstand, hvor interesserte ble informert om koret i form av samtaler og utdeling av en enkel info-folder. 

Spørrekonkurranse med morsomme spørsmål ble gjennomført, og det ble delt ut 1 premie i form av gratisbilletter/gavekort til vår Nyttårskonsert i 2011.

            Vi synger julen inn i Båstad kirke, 19. des. 2010

Vi framførte 4 sanger, “Det kimer nå til julefest”, “Julsong”, “White Christmas” m/solist Camilla Wiig Revholt og “Julmotet” m/solist Camilla Wiig Revholt.  

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

            Vi synger julen inn i Trøgstad kirke, 21. des. 2010.

Vi framførte 3 sanger, ”Det kimer nå til julefest”, ” Det hev ei rose sprunge” m/Marie Aadalen på fløyte og “Julsong”

Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

Sosiale interne arrangementer:

             Sommeravslutning hos Solveig og Johnny Omvik, den 26.juni 2010.

            En særdeles hyggelig sammenkomst ute i haven, med reker, loff, majones og hvitvin. Stemningen steg ytterligere da Solveig og Johnny’s rikholdige vinkjeller, med hjemmelagede viner, ble åpnet for fritt innsyn med smaksprøver. En flott sommerkveld, helt til mygg og knott overtok arenaen og bidro til at oppbrudd og avslutning kom noe raskere på enn forventet.

Uansett – en stor takk til Solveig og Johnny

Julemiddag i kirkestallen, Skjønhaug, den 19. des. på kvelden etter opptreden i Båstad kirke.

En hyggelig kveld med deilig ribbe, medisterkaker, pølse, surkål og tilbehør. Fine taler, sang og hyggelig samvær.

Økonomiske bidrag og sponsorer:

Fra Trøgstad sparebank har vi mottatt et bidrag på kr. 2.500,- og Kulturmidler fra Tr. Kommune med kr. 5.670,-.

Trøgstad Sparebank og Sørby Elektriske AS har sponset annonser i Smaalenenes Avis.

Økonomi:

             Sum inntekter i året:                kr.   82.687,-

            Sum utgifter i året:                  kr.   71.721,-

            Overskudd:                             kr.   10.966,-

Eiendeler                                kr.  65.452,-

Gjeld                                       kr.  17.658,-

Egenkapital pr. 31.12.2010:    kr.  47.794,-

Generelt:

I løpet av driftsåret har koret ikke hatt reel tilvekst av nye sangere, men noen har sluttet og andre har kommet til.

Gjennomsnittsalderen på mannsstemmene er relativt høy og det vil være spesielt behov for rekruttering av tenorer og basser. For øvrig er det åpent for flere som ønsker å bli sangere i koret vårt.

Flere positive tilbakemeldinger fra tilhørere på våre opptredener gir oss fin inspirasjon til videre satsing på utvikling og kvalitets-heving av koret. Godt sosialt miljø og god trivsel oppfattes av styret som et fundament for å oppnå god kvalitet i et kor som vårt, hvilket vår dyktige dirigent bidrar særdeles positivt til.

Styret mener koret har en fin utvikling, har blitt godt mottatt av bygdefolket og har gode framtidsutsikter.

Styret

v/ Bjørn Bjørnstad, Erik Lo, Inger-Lise Fjeldstad, Arne Lundblad ogVidar Sørby  

Trøgstad, 26. januar 2011

******************************************** 

Styrets beretning for 1. driftsår 2009

Stiftelsesmøte:

          Stiftelsesmøte ble avholdt på Trøgstad ungdomsskole den 13.januar.2009.

21 personer deltok i stiftelsesmøte og Bjørn Bjørnstad ble valgt til møteleder.

Følgende ble valgt til korets første styre:

            Bjørn Bjørnstad, styreleder

            Erik Lo, Arne Lundblad, Inger-Lise Fjeldstad, Vidar Sørby

Følgende ble valgt til varamedlemmer:

            Grethe Lindahl og Solveig Huser Omvik

Møtet vedtok som sak 5, Sangkorets formål:

Sangkoret skal være et kor for hele Trøgstad kommune, ha et variert utvalg av sanger, legge opp til samarbeide med det øvrige sang og musikkmiljø i bygda og ha både kvinnelige og mannlige medlemmer.

Styrets første møte etter stiftelsen:

             Konstituering av styret

Erik Lo  ble valgt til nestleder, Vidar Sørbysekretær, Inger-Lise Fjeldstad kasserer og Arne Lundblad styremedlem

            Etablering av note- og programutvalg

Arne Lundblad  ble valgt til leder.

Øvrige medlemmer ble Pia T. Lundblad, Liv Sollie og Svein A. Pettersen.

            Dirigenten er selvskreven deltaker i utvalget

            Etablering av festkomitè

                        Erik Lo ble valgt til leder

Øvrige medlemmer ble Heidi Eikaas, Einar Lislerud, Marit Hafstad og Unni Wøien

            Medlemskontingent for 2009 ble fastsatt til kr. 1.200 for første driftsår.

Det ble vedtatt å innkalle til ekstraordinært årsmøte, bl.a. for å få vedtatt ”vedtekter for koret”.

Det ble også vedtatt å registrere koret i Brønnøysundregistrene samt Norges korforbund.

Styret har avholdt 6 formelle styremøter gjennom driftsåret, i tillegg til flere uformelle dørftinger i f.b.m. sangøvelsene, og det er behandlet i alt 55 saker .

Ekstraordinært årsmøte:

             Ekstraordinært årsmøte ble avholdt på Trøgstad ungdomsskole den

17. mars 2009, etter innkalling fra styret.

Saker som ble behandlet i møtet:

Konstituering

            Godkjenning av vedtekter for koret

            Funksjonstid for de valgte styremedlemmer i h.h.t. vedtektene

Funksjonstid for de valgte medlemmer i festkomitè og note- og programkomitè i h.h.t. vedtektene.

Valg av to revisorer

Valg av valgkomitè bestående an 3 medlemmer

Resultatet av forhandlingene:

Konstituering

            Bjørn Bjørnstad ble valgt til møteleder          

            23 stemmer ble registrert ved opprop

            Vidar Sørby ble valgt til referent

            Erik Lo og Arne Lundblad ble valgt til å undertegne protokollen

Godkjenning av vedtekter for koret

Styrets framlagte forslag ble enstemmig godkjent etter en mindre endring i §6.

Funksjonstid for de valgte styremedlemmer i h.h.t. vedtektene

            Erik Lo og Bjørn Bjørnstad ble valgt for 1 år

Funksjonstid for de valgte medlemmer i festkomitè og note- og programkomitè i h.h.t. vedtektene

            Festkomitè: Heidi Eikås og Einar Lislerud ble valgt for 1 år

Note- og programkomitè: Pia Lundblad og Arne Lundblad ble valgt for 1 år.

            Valg av to revisorer

                        Svein A. Pettersen valgt for 1 år

                        Einar Lislerud valgt for 2 år

            Valg av valgkomitè

                        Kjell Herland valgt for 1 år og fungerer som leder

                        Grethe Lindahl valgt for 2 år

                        Pål Hansen valgt for 3 år

Brønnøysundregistrene:

             Koret er registrert i Frivillighetsregisteret med org.nr.: 993 948 306 og med

            navn Sangkoret AMBOLTEN.

            Koret deltar i ”Grasrotandelordningen”.

Norges Korforbund  :

Koret ble innmeldt i Norges Korforbund den 2. mars 2009 og har fått tildelt kor-Id.: 1986 .

Medlemmer:

             Ved starten på driftåret var det i alt 21 medlemmer.

            Pr. 26. jan. 2010 er det reg. 36 medl. inklusiv dirigenten .

Dirigent:

Bjørn Kristian Tønneberg  ble tilsatt som korets dirigent fra første dag og det foreligger arbeidsavtale undertegnet den 3. mars 2009.

Lokaler for øvelser:

Koret benyttet i begynnelsen gratis klasserom i Trøgstad ungdomsskole.

Fra og med november leier vi lokaler i Kirkestallen av Trøgstad og Båstad menighetsråd og det forligger leieavtale undertegnet den 27.11.2009.

Korøvelser:

I løpet av driftsåret er det gjennomført i alt 36 øvelseskvelder, 20 i første halvår og 16 i andre halvår.

I tillegg er det gjennomført noen stemmeøvelser av 1 – 1,5 times varighet.

Frammøteprosenten har vært bra, med ca. 80 % i gjennomsnitt for året.

Egne arrangementer:

             Kakelotteri på COOP Morenen, 15. og 16. mai 2009

Kakelotteri på COOP Morenen, 13. og 14. november 2009

Mannekengoppvisning i Trøgstadhallen, Samfundsdelen, den 14.okt.2009,    

i samarbeide med butikkene Synnøves Butikk og Skoskapet fra Spydeberg.

I alt xx betalende gjester fikk en hyggelig kveld, med oppvisning fra mange flotte og flinke mannekenger.

Nyttårskonsert i Trøgstad kirke, 13.jan.2010.

Kjersti Karlsrud og Hans Petter Ringstad spilte h.h.v. orgel og euphonium.

Marie Aadalen  og Berit Østreng spilte h.h.v. fløyte og piano

Koret sang i alt 10 sanger og i tillegg var det allsang.

Deltakelse i andres arrangementer:

Årets første opptreden var på oppdrag fra Lions Club Trøgstad, på hyggekveld for beboere og andre interesserte, onsdag den 11. januar 2009,

hvor vi sang 5 sanger.

             Vårkonsert i Trøgstadhallen, 29.mars 2009.

            Vi framførte 3 sanger og Vidar Hansen akkompagnerte på flygel.

            Sangerstevne Hemnes i Høland, 6. juni 2009.

            Norges Korforbund, Indre Østfold’s 92. sangerstevne.

            Vi framførte 3 sanger og Berit Østreng akkompagnerte på piano.

            Kjetil Almenning, stevnets kritiker, skrev i sin rapport under punktet generelt:

En fin gjeng med mange gode stemmer. Godt samsunget etter såpass lite tid sammen. Fint at deres ynger såpass mye utenat! Det er absolutt noe å strebe etter. Kordraktene var også fine, godt med litt friske pastellfarger inne i alt det svarte. Man kan se på dere at sanggleden er stor, og det skal dere med frimodighet fokusere på!

            Konsert i paviljongen ved Trøgstadheimen i f.b.m. ”Sommeruke i Trøgstad”,

            16.06.209.

Sangseminar på Furuberget, Tosebygda sangkor, 11. okt. 2009.

            Camilla Wiig Revholt ga oss god lærdom i sangteknikk.

            Påfølgende konsert på kvelden, hvor Berit Østreng  akkompagnerte på piano.

            Skiptvetfestivalen, Skiptvet Sangkor, 7. nov. 2009.

            Vi framførte 3 sanger og Berit Østreng akkompagnerte på piano.

            Jul i Bygda,  på Skjønhaug, 12.des. 2009

Koret deltok med informasjonsstand, hvor interesserte ble informert om koret i form av samtaler og utdeling av en enkel info-folder. 

Spørrekonkurranse med morsomme spørsmål ble gjennomført, og det ble delt ut 2 premier i form av gratisbilletter til vår Nyttårskonsert.

Koret underholdt med julesanger fra banktrappa.

            Vi synger julen inn i Båstad kirke, 13. des. 2009.

            Vi framførte 3 sanger og Berit Østreng akkompagnerte på piano.

            Videre sang vi sammen med Tr.Ungdomskorps, ”Julemotet”

            Vi synger julen inn i Trøgstad kirke, 20. des. 2009.

            Vi framførte 3 sanger og Kjersti Karlsrud akkompagnerte på piano.

            Videre sang vi sammen med Tr.Ungdomskorps, ”Julemotet”

Sosiale interne arrangementer:

             Sommeravslutning hos Solveig og Johnny Omvik, den 27.06.2009.

            En særdeles hyggelig sammenkomst ute i haven, med reker og hvitvin og morsomme innslag, som å gå på stylter. Enkelte mestret dette svært godt og hadde tydeligvis husket mye fra en for lengst tilbakelagt tidsalder.

Stemningen steg ytterligere da Solveig og Johnny’s rikholdige vinkjeller, med hjemmelagede viner, ble åpnet for fritt innsyn med smaksprøver.

Julemiddag på Motorklubbens lokaler, Skjønhaug, den 13. des. på kvelden etter opptreden i Båstad kirke.

En hyggelig kveld med deilig ribbe, medisterkaker, pølse, surkål og tilbehør. Fine taler, sang og hyggelig samvær.

Etter gjennomført Nyttårskonsert, den 13. jan. 2010, ble alle invitert hjem til Unni og Bjørn Bjørnstad, hvor det ble servert masse gode kaker og kaffe. Alle var glade og fornøyde med en vel gjennomført konsert, praten gikk livlig og latteren satt svært løst. Bjørn hadde gebursdag denne dagen, og Pia og Marit overrakte en liten og gave fra koret. I sannhet en svært hyggelig kveld.

Økonomiske bidrag og sponsorer:

             Fra Trøgstad sparebank har vi mottatt et bidrag på kr. 2.000,-

Trøgstad Sparebank og Sørby Elektriske AS har sponset annonser i Smaalenenes Avis.

Økonomi:

             Sum inntekter i året:                kr. 107.534,-

            Sum utgifter i året:                  kr.   71.037,-

            Overskudd:                             kr.   36.497,-

Eiendeler                                kr.  45.647,-

Gjeld (skattetrekk konto)        kr.    8.820,-

Egenkapital pr. 31.12.2009:    kr.  36.827,-

Generelt:

I løpet av driftsåret har koret vokst med hele 13 ivrige sangere, noe som må betraktes som enestående, og som borger for en fin utvikling for koret videre.

Flere positive tilbakemeldinger fra tilhørere på ”Vi synger julen inn” og vår egen ”Nyttårskonsert”, gir oss inspirasjon til videre satsing på utvikling og kvalitetsheving av koret. Godt sosialt miljø og god trivsel oppfattes av styret som et fundament for å oppnå god kvalitet i et kor som vårt.

Styret

v/ Bjørn Bjørnstad, Erik Lo, Inger-Lise Fjeldstad, Arne Lundblad ogVidar Sørby

Trøgstad, 26. januar 2010

Del denne siden